Alocasia Uitlopers

Deze nieuwe plantjes kun je gemakkelijk loshalen en apart oppotten. See more ideas about plants indoor plants house plants.


Variegated Taro

Alocasia stekken Stap voor stap.

Alocasia uitlopers. Mar 1 2021 - Varieties of houseplants that I care for. Maak voor het oppotten weer gebruik van goede grond. Het handige aan de Varen op een lavasteen is dat de plant vrijwel geen last kan krijgen van wortelrot.

Het is ook mogelijk stekken te nemen van de bladeren. Groothandel kunstplanten kunstbloemen kunstbomen kunstpalmenSoon available. Veel mest humus en voldoende zon de sleutel tot succes.

Met de lange uitlopers waaraan nieuwe plantjes groeien kenmerkt deze plant zich als een echte moederplant De saxifraga stolonifera is een kruidachtigeplant die van oorsprong uit China Japan en Korea komt maar nu wereldwijd in veel gematigde gebieden voorkomt. Colocasia esculenta Nederlandse namen onder andere. Voorbeelden van kamerplanten die je op deze manier kan scheuren zijn.

Het afsteken van uitlopers heb ik zelf ook nog niet gedaan bij de Alocasia maar ik zou inderdaad ook wachten tot de uitlopers er sterk genoeg uitzien. De plant in het artikel betreft een Alocasia macrorrhiza maar de methode is van toepassing op alle Alocasias. Ammi majus bishops weed false Queen Annes lace 2 lace-like flower clusters 137 cm 5 leaf tufts 75cm.

De tropische alocasia of olifantsoor uit Zuid-Oost Azi is met zijn grote bladeren een lust om naar te kijken en een waar statement in huis. Die blomme is groot en dikwels geurryk en blom in die laat lente of in die somer. Haal je plant uit zn pot en schud de overtollige potgrond van de wortels.

Hoe zorg je bij colocasias voor een goede groei waar kun je deze kamerplanten kopen en waar moet je dan op. Bijvoorbeeld als hangplant op een. 2014 Jul 30 - Pin ini ditemukan oleh RosieS.

Alocasia and Colocasia are both plants of the Araceae family. Het voorjaar of de zomer lijken me een perfect moment voor het afsteken zo kan het jonge plantje nog een tijd zelfstandig groeien voordat de winter begint. Ondanks de nacht rots zijn ze allemaal goed aan geslapen en krijgen al uitlopers Martie van Bakkum - 12-03-2020 0756 Prachtige planten goed door geworteld.

See more ideas about houseplants plants house plants. De stekken mogen daarna enkele dagen indrogen. Hij kan op een lichte plek maar ook op een plekje in de schaduw.

De graslelie zuivert de lucht en de uitlopers die je op de foto ziet zijn erg eenvoudig te stekken. Ten eerste hoef je niet te wachten tot de Alocasia groot genoeg is. Een plekje in de halfschaduw is in het begin het beste totdat het jonge plantje genoeg wortels heeft aangemaakt.

Mooie grote maat planten. Sansevieria Spathiphyllum Zamioculcas Rhipsalis en Alocasia olifantsoor. Alocasia Dragon Scale.

Zodra het bakje onder de lavasteen bijna weer leeg is kun je het bakje tot ongeveer 23e vullen. Deze uitlopers kunnen met een scherp mes losgesneden worden. Ook deze soort maakt weer gemakkelijk bovengrondse uitlopers van LIVE BULBS Colocasia gigantea Thailand Giant Thai Giant Elephant Ear Huge Leaf.

Alleen hier gaan we niet de hele plant splitten maar een of meerdere uitlopers afnemen. In dit artikel beschrijft Palmvriend Eduard hoe de uitlopers van de Alocasia eenvoudig kunnen worden afgenomen. Sommige spesies ontwikkel uitlopers.

Hij gebruikt de kluit van deze plant al enkele jaren en jaarlijks komen er zon 6-tal nieuwe planten van af ondanks de. Knip dan 4 cm van de oudere uitlopers af. Daar is n verskeidenheid kleure onder meer wit geel oranje pienk rooi en persMerke sluit in kolle en strepe.

De beste tijd hiervoor is juli of augustus. Met een prachtig geschubd groen blad groeit ongeveer 1m50 hoog Alocasia macrorrhiza Stingray. Daarnaast haalt de plant genoeg voedingsstoffen uit de de lava.

Temukan dan simpan pin Anda sendiri di Pinterest. Een Alocasia is erg. Hier zitten meerdere voordelen aan.

Vanuit deze uitlopers ontstaan vervolgens de uitlopers soms op grote afstand die afgestoken kunnen worden. Groene bladeren met puntige uitlopers groeit tot 1m50 hoog Alocasia macrorrhizos. Taro en olifantsoor is een fraaie kamerplant die vooral populair is vanwege zijn enorme bladeren.

Lelies is ho meerjarige plante van 60 tot 180 cm hoog wat van bolle groei hoewel sommige wortelstokke met verskeie bolle het. Nov 3 2020 - Explore Candace Penningtons board Window plants on Pinterest. Een gezonde Alocasia produceert ook vanzelf uitlopers vanuit de wortels.

Ook bij de bananenplant Musa kan je voorzichtig de kleine uitlopers vrijmaken en scheuren van de moederplant. Kamerplanten voor in de vensterbank. De grootste alocasia tot 2m hoog met bladeren tot wel 1m lang.

Top Rated Seller Top Rated Seller. Soms kan het helpen om een tuinslang of een emmer water te gebruiken om de wortels te bevrijden. Nadat het te stekken blad op het dikste deel is doorgesneden moet het te stekken bovenstuk enkele weken indrogen.


Begonia Pink Minx Pink Plant Begonia House Plants


Alocasia Calidora Planten Tropische Planten Kamerplanten


Okinawa Silver Variegated Alocasia Medium Plants Silver Plant Indoor Plants


Currently Propagating Pothos Prayer Plant Ivy Pilea Cactus And Chain Of Hearts Houseplantclub Propagation Greene Prayer Plant Propagating Plants Plants


Aglaonema Bidadari Aglbid017 Floraxchange Planten Kamerplanten Velden


Pin Op Huiskamer Planten


Hoya Australis Lisa Hoya Plants House Plants Fragrant Flowers


Ficus Villosa Terrarium Vining Maybe Plant With Dwarf Ficus Ficus Plant Leaves Plants


Currently On The Hunt For Some Variegated Asplenium Nidus To Add To Our Nest Fern Collection Dreamplants By Sarah Bird Nest Fern Complex Leaf Variegated


Araceae Colocasia Plants Houseplants


Alocasia Polly Skeletplant Groene Planten Voor Thuis Of Op Kantoor Het Beste Van De Kweker Groene Planten Kamerplanten Planten


Https Www Rainforestvivs Co Uk Store Ficus Villosa Ficus Plant Leaves Plants


Baby Ficus Lyrata Ficus Planten


Apenpootje Davallia Humata Intratuin Kamerplanten Schaduwplanten Groene Planten


Moving This Syngonium To The Bathroom Was The Best Decision I Ve Ever Made Mrplantdad Bathroomplants Houseplants Pl Plants Planting Flowers Indoor Plants


Bonsai Hot Sale 20 Pcs Alocasia Jewel Of Borneo Kapit Alocasia Infernalis Purple Elephant Ear Sml Potted Plant F Healthy Garden Flowers Perennials Flower Seeds


Moederplant Saxifraga Stolonifera P 14 Cm Kopen Plantje Nl Kamerplanten Hangplant Planten


Dischidia Nummularifolia Ideaminubu Dischidia Pangolin Kisses 1 Plants Plants Uk Little Plants


Alocasia Sanderiana Aka Kris Plant Houseplants Plants House Plants Diy Garden Projects

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel